Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Webinar Omgevingswet

Geplaatst op 31-10-2020  -  Categorie: Regio Oost  -  Auteur: Regio Oost

nvtg-nieuws-omgevingswet-rotterdam

Omgevingswet in de zorg

Over ongeveer een jaar is er de nieuwe omgevingswet. Die geldt niet alleen voor Rotterdam, maar voor heel Nederland. Daar krijgt u in regio Oost vast en zeker ook mee te maken. Bent u er klaar voor?

 

Volg het webinar op maandag 23 november 2020 van 16:00 tot 17:30 uur online via ZOOM. Georganiseerd door regio Oost. We vertellen u alles wat u moet weten.

Programma webinar

  • Opening en mededelingen door de voorzitter van Regio Oost, Erik Boswinkel.
  • Presentatie thema door: Tom Reijers en Dirk Jan de Boer van Oostkracht10 :
  • "Oostkracht10 bereidt gemeenten en provincies voor op de Omgevingswet 2022."

De wetgeving rond ruimtelijke ordening, milieu en veiligheid gaat wijzigen. In 2022 treedt de Omgevingswet in werking en vervangt het een groot aantal wetten, maatregelen van bestuur en ministeriële regelingen en wordt daarmee een stuk overzichtelijker. De nieuwe Omgevingswet moet gemeenten, provincies en waterschappen meer ruimte geven om hun omgevingsbeleid af te kunnen stemmen op hun eigen behoeften en doelstellingen.Het schept mogelijkheden om lokale problemen ook lokaal op te lossen.

Het resultaat moet zijn, duidelijkere en voorspelbaardere regels, meer ruimte voor initiatieven van bewoners en bedrijven en een brede afweging door gemeenten van wat mogelijk is. Dit Webinar wordt georganiseerd via Zoom. Door je nu al vast in te schrijven ontvang je per mail de juiste link naar het webinar. Bekijk in agenda. Tot ziens in de Webinar,

Regioteam Oost.

 

INSCHRIJVEN


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst