Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
header-2-kerst-2020
 
 

Regiobijeenkomst Zuid "Kennisplatform van en door techneuten"

Geplaatst op 04-07-2018  -  Categorie: Regio Zuid

nvtg-nieuws-regio-zuid-kennisplatform-2018

Bouw en ontwikkeling van een kennisplatform van en door techneuten in de cure-sector.

Om 14:00 uur stonden de deuren van het ETZ Tilburg open voor de eerste sessie van techneuten in de cure-sector. 20 ziekenhuizen uit regio Zuid hadden gehoor gegeven om op dit niveau met elkaar aan tafel te gaan. De dagvoorzitter Paul Kolsters van het ETZ werd bijgestaan door regiovoorzitter Frans Blom. Na het ontvangst door Paul en het bekende Brabantse worstenbroodje gingen de genodigden gezamenlijk aan tafel.

Een ieder kreeg de gelegenheid om zich voor te stellen en kon aangeven wat men belangrijk vindt in de samenwerking met anderen. Er is uitgebreid gesproken over de problematieken waar de cure-sector mee te maken heeft. Ook werden mogelijke oplossingen besproken. We hebben ons de vraag gesteld hoe we als Regio Zuid de cure-sector onderling kunnen verbinden. Vanuit de aanwezigen werd aangegeven om dit middels een kennisplatform te willen doen wat gebouwd en beheerd wordt door de sector zelf. In een afgeschermde omgeving kunnen collega’s van andere instellingen en techneuten op verschillende niveaus met elkaar communiceren.

“Good Practice”-voorbeelden kunnen op deze manier gemakkelijker worden gedeeld in de regio. We kunnen elkaar met voorbeelden verder brengen en relevante regelgeving en normeringen bundelen en beschikbaar stellen. Als laatste kwam aan bod hoe het onderwijs bij dit platform betrokken kan worden. De ontwikkelingen in de technologie gaan snel, de markt veranderd en er is een tekort aan personeel. De aanwezigen vinden het van belang dat hiervoor ruimte komt binnen platform, zodat er vanuit de regio makkelijk contact gezocht kan worden met zowel mbo-, hbo- als wo-niveau.

Na deze sessie is er door verschillende aanwezigen een toezegging gedaan om het platform vorm te geven vanuit hun eigen expertise. De aanwezigen willen graag eerst zelf vorm geven aan het platform. De NVTG kan van toegevoegde waarde zijn in ondersteuning rondom wet- en regelgeving. In de vervolgsessie zal hier meer vorm aan worden gegeven.

Rond half zes werd de bijeenkomst afgesloten door Paul Kolsters en kon er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst