Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Presentaties Webinar NVTG Regio Oost

Geplaatst op 28-11-2020  -  Categorie: Regio Oost

Presentaties NVTG Regio Oost staan online

Webinar "Omgevingswet" maandag 23 november 2020

Op maandag 23 november jl. heeft NVTG Regio Oost een interactief webinar gehouden met het thema ‘Omgevingswet in de zorg’. De sprekers Dirk Jan de Boer en Stef van der Zee, van Oostkracht10 namen de circa 20 deelnemers mee in de nieuwe wet.

De omgevingswet vangt ongeveer 25 wetten in één wet en gaat in op 1 januari 2022. Deze wet is van toepassing als u bouwplannen heeft. Bij de in-/uitvoering van deze wet is de gemeente de belangrijke partij. Zij moet het omgevingsplan in 2024 gereed hebben, dit plan vervangt alle bestemmingsplannen. In de tussenliggende tijd, van 2022 tot 2024 is er een overgangsregeling.

Om iedereen bij de les te houden werd door Oostkracht10 gebruik gemaakt van Mentimeter, een softwaresysteem waarmee je aan de deelnemers vragen kunt stellen en deze in staafdiagrammen of andere vormen op het scherm verschijnen. Ondanks dat wetgeving vaak een saai onderwerp is werd deelname hiermee heel aantrekkelijk.

Het webinar verliep vlekkeloos en de techniek liet ons niet in de steek, altijd spannend bij digitale presentaties. Tijdens het webinar werden diverse vragen gesteld die Dirk Jan en Stef duidelijk beantwoordden. Echter, het antwoord van één vraag moesten zij verschuldigd blijven. Het is namelijk nog niet helder of je beter je bouwplan voor 1 januari 2022 kunt indienen of daarna. In theorie zou het makkelijker worden, maar dat zal nog moeten blijken.

De presentatie is digitaal beschikbaar en is zeker aan te bevelen als u de komende jaren bouwplannen heeft.

Presentatie 1 Presentatie Omgevingswet

 

 


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst