Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

NVTG Voorjaarscongres 2020 uitgesteld tot oktober vanwege corona-virus

Geplaatst op 13-03-2020  -  Categorie: Algemeen

nvtg-nieuws-voorjaarscongres-2020-uitgesteld

Het NVTG Voorjaarscongres van 9 april 2020 is uitgesteld. In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus. Minister-president Rutte en minister Bruins hebben de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toegelicht tijdens een persbijeenkomst die rechtstreeks op televisie is uitgezonden. De maatregelen zijn onder andere:

Bijeenkomsten en congressen met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.

De NVTG neemt deze maatregelen over en is dus genoodzaakt het NVTG Voorjaarscongres van 9 april 2020 af te gelasten en uit te stellen naar oktober 2020. Wij hebben recentelijk reeds moeten ervaren dat in maart 2020 alle drie de NVTG regiobijeenkomsten in West, Oost en Noord moesten worden afgelast vanwege perikelen rondom het corona-virus.

Ook zien we in Nederland heel veel congressen, beurzen, sportevenementen en bijeenkomsten die worden afgelast en dat werknemers in zowel zorginstellingen als bedrijfsleven het advies krijgen om als het kan thuis te blijven dan wel bijeenkomsten te vermijden.

De NVTG is volgend op het kabinetsbesluit en we laten ons graag adviseren door deskundigen zoals het RIVM. We kunnen in deze situatie eigenlijk maar één ding doen en dat is het verstandige besluit nemen door het congres uit te stellen naar een veiliger moment en de berichtgeving en actualiteit goed in de gaten te houden. Wij zijn in gesprek met de zaallocatie om het congres in te plannen in oktober. Alle inschrijvingen van deelnemers en standhouders zullen we gestand houden tot oktober en we hopen u dan weer te treffen. Mocht u bezwaar hebben tegen het opschuiven van de inschrijving, laat het ons dan weten. We rekenen op uw begrip voor deze onvoorziene omstandigheden.

NVTG congrescommissie


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst