Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

NVTG congres online sessie 1 succesvol verlopen

Geplaatst op 23-03-2021  -  Categorie: Algemeen

SCHRIJF JE NOG IN HET NVTG CONGRES (ONLINE) VOOR DE KOMENDE SESSIES OP 30 MAART EN 20 APRIL 2021

Het NVTG congres over het thema Compliance gaat online door in drie totaal verschillende sessies in maart en april 2021. Op dinsdagmiddag 9 maart vond de eerste sessie plaats, schrijf je gratis in via www.nvtg.nl voor de tweede en derde sessie met andere sprekers op 30 maart en 20 april. De online sessies beginnen om 16.00 uur en worden via MS Teams gehouden.

 

NVTG CONGRES ONLINE : SUCCESVOL VERLOPEN EERSTE SESSIE VAN 9 MAART SMAAKT NAAR MEER !

We hadden op 9 maart een mooie opkomst en de vier sprekers hadden een zeer boeiende lezing over verschillende aspecten van compliance. Op de NVTG website zullen achter de leden-inlog de beschikbare presentaties te downloaden zijn en kun je de opname van het NVTG congres terugzien. Keynote speaker Paul Iske, hoogleraar van Maastricht University duidde de impact van Next Generation Compliance aan de hand van vijf indicatoren en sprak over complex versus gecompliceerd. Vanuit voorbeelden van het instituut voor briljante mislukkingen werden leermomenten gedeeld over compliance. Hij raadde NVTG aan om onderling kennis te delen van leermomenten in een NVTG Prijsvraag voor briljante mislukkingen. Bas van Pickartz van Flexim kaartte aan dat er door complexe wet- en regelgeving helaas nog steeds te veel onwetendheid bij facility management wordt aangetroffen dat geëlimineerd kan worden met een goed gebouwdossier, een degelijke meerjaren beheer en onderhoudsplanning en een Flexim checklist compliance. Dit laatst genoemde document zal Flexim beschikbaar stellen aan NVTG, je kunt dit bij de congres-presentaties achter de leden-inlog gratis downloaden. Clemens Stemerdink van UCare4 benadrukte het belang van omdenken in gebouwveiligheid. Tot nu toe was de perforator altijd een mooi hulpmiddel om compliant te blijven, maar de praktijk is dat afvinkgedrag of wegdelegeren niet werkt. Je kunt eindverantwoordelijkheid niet uitbesteden. Software mbt compliance vraagstukken zijn beschikbaar en zijn dan erg waardevol om digitaal overzicht te creëren en te behouden. Tot slot gaf Johan Both van BeVeCo een voorbeeld hoe zij software voor compliance van beveiliging, veiligheid en comfort in praktijk hebben gebracht. Tevens is op de webstie van NVTG onder Nieuwsberichten een BeVeCo whitepaper bij GGZe gepubliceerd, waarin je nog eens kunt nalezen wat de visie van Beveco is op dit vakgebied en hoe zij hun kennis daarover delen voor NVTG leden.

 Om de presentaties van de sprekers te bekijken : klik hier

 DE NVTG IS JOUW PERSOONLIJKE NETWERK VOOR KENNISVERBINDING IN DE ZORGSECTOR

De Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg (NVTG) is het kennisnetwerk voor het management van technologie en vastgoed in de zorgsector. Als beroepsvereniging ondersteunen wij professionals bij hun werkzaamheden in het strategisch en tactisch management bij een zorginstelling. Dat doen we door het organiseren van activiteiten op het gebied van onze vier kernwaarden : kennisverbinding, persoonlijk netwerken met collega’s en vakgenoten, collectieve belangenbehartiging en het stimuleren van innovatie. Door kennisverbinding brengen onze Instellingsleden en Bedrijfsleden samen de zorgsector vooruit. Log in op het NVTG congres online en zorg dat je kennis hebt van trends en ontwikkelingen, ontwikkel jezelf aantoonbaar en vergroot jouw persoonlijke netwerk.

 THEMA IS COMPLIANCE,  SPREKERSPROGRAMMA IS ROND

Het NVTG congres staat in het teken van het jaarthema “Compliance van zorgvastgoed”. Borgen dat het vastgoed voldoet aan de wet- en regelgeving was altijd al heel belangrijk, maar in de corona periode hebben we geleerd dat dit meer dan ooit relevant is. De keynote sprekers die we uitgenodigd hadden voor het helaas door corona uitgestelde NVTG congres van april en oktober vorig jaar hebben gelukkig allemaal weer hun medewerking en aanwezigheid toegezegd. Het sprekersprogramma is dus rond. Dit voorjaar 2021 hebben we dus geen fysiek congres door de corona pandemie, we organiseren het congres dus louter online. Het sprekersprogramma is opgeknipt in drie stukken van (ruim) anderhalf uur en verdeeld over drie verschillende online sessies met telkens drie weken er tussen. Schrijf je nu in voor de twee resterende maar totaal verschillende sessies van dinsdag 30 maart 2021 en dinsdag 20 april 2021. Beide sessies beginnen om 16.00 uur, moderator bij de drie congressessies is Victor Pastoor, NVTG bestuurslid en werkzaam bij Arcadis. Wacht dus niet langer en schrijf je in.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst