Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Door Covid-19 hebben we geleerd sneller schakelen

Geplaatst op 21-09-2020  -  Categorie: Regio Zuid

nvtg-nieuws-regio-zuid-johan-de-feijterInterview met Johan de Feijter (manager Huisvesting & Techniek bij ZorgSaam Zorggroep)

De gezondheidszorg heeft een flinke klap gekregen door de uitbraak van Covid-19. Op alle fronten was een aangepaste werkwijze verreist: de primaire zorg en de facilitaire dienst kregen met uiteenlopende coronamaatregelen te maken. Zorgorganisaties hebben de afgelopen tijd volop geëvalueerd. Welk impact heeft Covid-19 gehad op ZorgSaam Zorggroep in Zeeuws-Vlaanderen? En is de zorgorganisatie voorbereid op een eventuele tweede golf? In gesprek met manager Huisvesting & Techniek: Johan de Feijter.

Terugblikken op

Samen met Johan blikken we terug op de periode maart van dit jaar. Wat was de eerste reactie op Covid-19 van ZorgSaam? Johan: ‘Een crisis volledig voorbereiden kost onnoemelijk veel tijd, geld en energie. Het belangrijkste is dat je een goede crisisorganisatie hebt en met de creatieve inbreng van iedere collega oplossingen bedenkt. Tijdens deze corona-periode is maar weer eens bevestigd dat er fantastische mensen in de zorg werken. De drijfveer van ons zorgpersoneel om mensen beter te maken, is hartverwarmend. De gezamenlijke vijand zorgde voor een groot gevoel van saamhorigheid onder het personeel. Daarbij werken wij in een bijzondere regio, vlakbij de grens met België. De complexiteit van wet- en regelgeving van twee landen kwamen binnen onze organisatie onder één dak samen, denk dan aan discussies over wel of geen mondkapjes dragen, de grenzen die dichtgingen voor onze Belgische collega’s en andere richtlijnen vanuit de overheid.’

Log in om verder te lezen


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst