Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

'De uitbraak van corona in het ETZ resulteerde in een gestructureerde crisis'

Geplaatst op 12-06-2020  -  Categorie: Regio Zuid

nvtg-artikel-etz-td-wijd

Interview met Paul Kolsters (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis)

De kwaliteit en de continuïteit van de zorg te waarborgen in coronatijd, dat vergt aanpassingen. Ook de afdeling techniek en onderhoud van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk stond de afgelopen tijd voor een grote uitdaging. De NVTG gaat in gesprek met professionals uit het werkveld over de maatregelen en ontwikkelingen in het werkveld naar aanleiding van de uitbraak van corona. In gesprek met Paul Kolsters, teamleider Techniek & Onderhoud bij ETZ, over deze roerige tijd.

 

Toen de eerste coronapatiënten in het ETZ binnenkwamen, stonden het zorgpersoneel en het facilitair team voor een enorme uitdaging. Kolsters: ‘Geen enkel moment heb ik het idee gehad dat we het niet onder controle hadden. Het was een gestructureerde crisis. Het was een hele spannende tijd was, vooral omdat er nog heel veel onduidelijkheden over het virus waren. Die zijn er nog steeds. Als organisatie zijn we heel snel in een crisisstructuur gaan werken. Van de een op de andere dag viel de reguliere zorg stil. Het was meteen duidelijk dat een grote technische afdeling in huis een voordeel is. De medewerkers kennen het gebouw en kunnen daardoor in een crisissituatie snel schakelen. Grote projecten die gepauzeerd konden worden, gingen on-hold. Onze prioriteiten lagen naast onze regulieren werkzaamheden, vooral bij het ombouwen en technisch geschikt maken van afdelingen voor coronapatiënten (IC-afdelingen,verpleegafdelingen, etc). Daarnaast hebben we ook gewerkt aan alle andere maatregelen rondom corona, zoals het installeren van honderden preventieschermen en RVS-zuilen voor handdesinfectie.’

Log in om verder te lezen

 

NVTG houdt je graag op de hoogte van de technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Volg ons via sociale media.

 


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst