Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Portfolio bijhouden

Gevolgede scholing kunt u toevoegen aan uw dossier. Het enige dat u daarvoor nodig heeft, is het programma van de cursus + een bewijs van deelname. Dit kunt u uploaden in uw account.

Scholingsagenda

Als u een cursus volgt uit de scholingsagenda, wordt uw deelname door de opleider toegevoegd aan uw dossier. Van alle activiteiten die de NVTG organiseert wordt uw deelname door de vereniging toegevoegd aan uw portfolio.

​Scholingspunten / PE-punten

Het aantal uur bij- en nascholing wordt uitgedrukt in scholingspunten, ook wel PE-punten genoemd. PE staat voor permanente educatie. De punten geven de netto scholingstijd weer. Het programma van een cursus wordt gebruikt om de netto tijdsduur van de cursus te berekenen én om te bepalen binnen welk deelgebied van technische of algemene scholing de cursus valt.

​Netto scholingstijd

De netto scholingstijd is de tijdsduur van een cursus zonder ontvangst, koffiepauzes, lunches, diners, borrels, reizen en vrijetijdsbesteding, welkomstspeeches, introducties, aankondigingen van sprekers en prijsuitreikingen, discussietijd zonder aantoonbare educatieve doelstelling (aan het einde van een activiteit) en programmaonderdelen die niet aan de definitie van scholing voldoen.

​Bewijs van deelname

Met het bewijs van deelname toont u aan dat u de cursus gevolgd heeft. Een bewijs van deelname kan een document zijn, maar ook en email van de opleider. U kunt ze uploaden als PDF, scan of foto. Soms staat op een bewijs van deelname al de tijdsduur van de cursus. Upload ook dan zo mogelijk het programma van de cursus.

​Regels voor scholing

De wijze, waarop scholing wordt geregistreerd staat beschreven in het accreditatiereglement.

nvtg-register-rtg-logo-1178-403

Naam: Accreditatie reglement  Download
Type: pdf
Grootte: 202 kB