Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Hulp

Op deze pagina staan aanwijzingen voor het gebruik van een PE-online account voor opleiders.

PE-online account aanmaken

Ga naar: https://www.pe-online.org/SPE202_EDU_Aanvraag.aspx 
Vul uw gegevens in. U ontvangt een email om uw account te activeren. Bevestig uw emailadres.
U heeft nu een algemeen opleidersaccount, maar u kunt nog geen cursus aanmelden. Daarvoor heeft u autorisatie nodig van een van de vele registers die gebruik maken van PE-online.

Autorisatie

Kies in uw PE-account “Autorisatie” in de menubalk. Scrol in de lijst naar beneden naar "Registers Technologie in de Gezondheidszorg". Vraag hier autorisatie aan. Hiermee meld u zich als opleider aan bij het register. De beheerder kent aan uw organisatie autorisatie toe. Dit kan enkele werkdagen duren. Na het verkrijgen van autorisatie kunt u cursussen aanmelden.

Cursus aanmelden

Kies in uw PE-account “Accreditatieaanvraag indienen”. Deze donkerblauwe knop staat net onder de menubalk. Nu opent zich een “wizzard”. Doorloop het menu. Beantwoord de vragen en vul de gevraagde gegevens in. Klik voor het volgende veld op “volgende”. Tussentijds kunt u ook kiezen voor “opslaan” en “sluiten”. U kunt dan later weer verder gaan met uw aanvraag. Op het laatste veld kunt u kiezen voor “verstuur”. Als u hierop klikt meld u uw cursus aan bij de beheerder van het register. " ? = toelichting " Achter de in te vullen velden staat een vraagteken. Als u hierop klikt verschijnt een toelichting.

Bewijs tijdsduur scholing

bij dit veld is een upload nodig van een programma of een beschrijving waaruit blijkt wat de lestijden, pauzes etc. Gebruik hiervoor bij voorkeur de folder of infromatie die bestemd is voor cursisten. De gegevens worden openbaar. Bij online scholing kan dit eveneens een folder of aankondiging zijn van de E-learning methode.

Verstuur

Als u klikt op “verstuur” ontvangt de beheerder van het register uw aanvraag. Aan de hand van de opgegeven informatie wordt bekeken of de cursus voldoende relevant is voor technici in de gezondheidszorg en berekend wat de netto tijdsbesteding is. Als gegevens niet volledig zijn, kan uw aanvraag “teruggestuurd” worden met het verzoek om aanvullende informatie. De beheerder kan bij twijfel over de relevantie technici uit de registratiecommissie inschakelen voor een beoordeling. Het toekennen van scholingspunten kan enkele werkdagen duren. Een beoordeling door technici uit de registratiecommissie kan tot twee weken duren. De regels voor een beoordeling staan in het Accreditatiereglement.

Cursus aanpassen

Kies in uw PE-account “Cursusbeheer” in het menu. Klik dan op de gewenste "cursusnaam". Klik daarna op de knop “Aanvraag indienen”. U komt nu terug in de “wizzard” voor “accreditatieaanvraag indienen”. U kunt nu de gegevens van een cursus aanpassen zolang deze nog niet “verstuurd” is. Bijvoorbeeld omdat u de aanvraag nog niet af heeft of omdat deze aan u is “teruggestuurd” met het verzoek om iets toe te voegen.

Presentie invoeren

Kies in uw PE-account “Presentie” in het menu. Klik op de donkerblauwe knop “Toevoegen presentie”. Selecteer de cursusnaam waarvoor uw de presentie van uw cursisten wilt toevoegen. Nu opent zich een “wizzard”. Doorloop het menu. Beantwoord de vragen. Na het toevoegen van de presentie verschijnt uw cursus met vermelding van het aantal scholingspunten in het dossier van de professional.

Importeren

Als u beschikt over de registratienummers kunt u kiezen voor het invoeren van een lijst. Vanuit Word of Excel kunt u dan in één keer de lijst met registratienummers kopiëren naar PE-online.

Zoeken

Als u geen registratienummers heeft kunt u de persoon in het register opzoeken. Type de naam in. Alleen personen die geregistreerd zijn verschijnen bij de zoekresultaten. Kies de persoon waarvoor u de presentie wilt toevoegen.

Presentie verwijderen

Kies in uw PE-account “Presentie” in het menu. Klik op de witte knop “Verwerkte presenties”. Na selectie van de presentielijst die u wilt aanpassen of verwijderen kunt u één persoon verwijderen of de gehele presentielijst verwijderen. Gebruik het “Prullenbakje”. Ter controle vraagt het systeem om een reden voor de verwijdering op te geven.

nvtg-register-rtg-logo-1178-403