Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Accreditatie

Met een opleidersaccount kunt u scholing aanmelden bij het Register Technologie Gezondheidszorg en bij nog veel meer beroepsgroepen in de medische sector.

Account aanmaken

U meld zich eerst als opleider aan bij PE-online. Daarna vraagt u via uw account autorisatie aan bij "Registers Technologie in de Gezondheidszorg". Een PE-online opleidersaccount aanmaken en autorisatie aanvragen is kosteloos. Pas als u een cursus aanmeld bij een register kan dat register een tarief berekenen. Bij het RTG-register is het aanmelden van en cursus gratis.

​Erkennen scholing

Nadat u autorisatie heeft, kunt u een cursus opgeven. Daarvoor kiest u de knop “erkennen scholing”. Doorloop dit menu om uw scholing aan te melden. De eerste keer is het even wennen aan alle velden en knoppen. U kunt tussentijds altijd uw aanvraag beëindigen of opslaan. Pas als u aan het einde op “verstuur” klikt, is uw cursus aangemeld.

​Verlenen accreditatie

Als uw cursus voldoet aan de accreditatiecriteria, wordt die toegevoegd aan de Scholingsagenda Technologie Gezondheidszorg met opgave van het aantal PE-punten. U kunt dan het collectieve beeldmerk voeren bij uw cursus.

PE-punten

Het aantal uur bij- en nascholing wordt uitgedrukt in scholingspunten, ook wel PE-punten genoemd. PE staat voor permanente educatie. De punten geven de netto scholingstijd weer. Dat is de tijdsduur van een cursus zonder ontvangst, koffiepauzes, lunches, diners, borrels, reizen en vrijetijdsbesteding, welkomstspeeches, introducties, aankondigingen van sprekers en prijsuitreikingen, discussietijd zonder aantoonbare educatieve doelstelling (aan het einde van een activiteit) en programmaonderdelen die niet aan de definitie van scholing voldoen.

Gratis

Accreditatie van cursusaanbod is gratis. De NVTG vindt het belangrijk dat opleiders zich uitgenodigd voelen om samen met de vereniging het register een plek te geven, zodat professionals zich aangemoedigd voelen om te investering in hun deskundigheidsbevordering.


Naam: Accreditatie reglement  Download
Type: pdf
Grootte: 202 kB