Zeer interessante abstracts ingediend door kandidaat sprekers NVTG Voorjaarscongres 2019

Gepubliceerd op 1 maart 2019

De Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorgsector (NVTG) heeft eind vorig jaar via een Call for Papers sprekers uitgenodigd om een zogenaamde paper in te sturen voor een lezing op het NVTG Voorjaarscongres 2019 op 11 april a.s. Het thema van het congres is: Energietransitie betekent investeren en innoveren. Daarbij zijn een zevental subthemaís afgeleid die leven onder de huidige leden en waar we op een congres van een vakspecialist graag meer over zouden willen horen. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten.

De congrescommissie is positief verrast door een groot aantal zeer interessante abstracts die zijn ingediend door kandidaat sprekers. Er zijn overigens veel meer inschrijvingen ingediend dan er in het sprekersprogramma kunnen worden ingepland, de ordegrootte van de acceptance ratio van sprekers die worden uitgenodigd voor een lezing zal ongeveer net zo hoog zijn als bij de NVTG congressen in 2016 en 2017.

Momenteel worden de abstracts inhoudelijk beoordeeld door vier tot zes personen vanuit de congrescommissie en een aantal genodigde reviewers en per selectiecriterium zal een rapportcijfer tussen 1 en 10 worden toegekend. De selectiecriteria zijn:

  • Mate van relevantie van de inschrijving in relatie tot de gevraagde sessie uit de Call for Papers
  • Mate van toegevoegde waarde voor de NVTG leden voor hun dagelijks werk in technologie in de gezondheidszorg
  • Mate van toekomstbestendige visie / duidelijke opinie / innovatief perspectief m.b.t. technologie in de gezondheidszorg waar het congrespubliek op gewezen wordt in de presentatie
  • Mate van bijdrage aan een succesvol congres en mate van aantrekkelijkheid voor een hoger aantal congresdeelnemers

Alle vier selectie criteria hebben ieder een onderlinge weegfactor van 25%. De beoordeling van een inschrijving door een individuele reviewer zal leiden tot een gewogen score als rapportcijfer tussen 1 en 10. Deze scoremethode zal leiden tot een voorlopige ranking van de meest geschikte kandidaat sprekers conform de inzichten van de individuele beoordelaar.
De individuele ranking van de diverse beoordelaars van de congrescommissie zullen vervolgens worden gemiddeld tot een overall ranking van de kandidaat sprekers. De hoogst geŽindigde sprekers in de overall ranking zullen naar verwachting eind volgende week worden voorgedragen voor uitnodiging naar het Voorjaarscongres.

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor het NVTG Voorjaarscongres op donderdag 11 april 2019 in Veldhoven? Schrijf u dan vandaag nog in en profiteer t/m 23 maart 2019 van het Earlybird tarief.

inschrijven nvtg