Verslag Regio Oost bijeenkomst

Gepubliceerd op 14 december 2017
Verslag Regio Oost bijeenkomst

Na een goede voorbereiding heeft regio Oost een geweldige bijeenkomst gehad. Een veertigtal NVTG-leden hadden zich ingeschreven en waren aanwezig in een prachtig historisch gebouw.

De nieuwe voorzitter Erik Boswinkel kreeg de gelegenheid zich te presenteren. Tevens hij kon gelijk oefenen met het opspelden van de versierselen voor Harry Vlottes, Arco Veening en Wim van Gurp die 25 jaar lid zijn. Henk de Fauw spande de kroon met zijn 40-jarig lidmaatschap. De voorzitter vroeg ook Gert Ligtenberg naar voren te komen die zich bescheiden zoals hij is achter in de zaal had verscholen. Gert is vele jaren voorzitter geweest, maar kon deze functie niet meer combineren met zijn studie veiligheidskunde. Wij wensen hem veel succes en hopen hem op volgende bijeenkomsten weer te ontmoeten. Na de leden bijgepraat te hebben de ontwikkeling van het RTG en andere zaken waar het bestuur zich mee bezig houd wil hij snel met het programma voor Care en Cure te beginnen.

Samen zonnepanelen inkopen

Gijs van Leeuwen en Jesse Schrama van Intrakoop nemen ons mee in de wereld van energie inkoop en het zelf opwekken van energie door zonnepanelen. Voor zorgorganisaties die veel energie gebruiken is het rendabel om energie door zonnepanelen op te wekken vanwege de subsidiemogelijkheden. Intrakoop is hierin een expert en wil de aanvragen in de zorg concentreren, zodat er een flinke aanbesteding kan ontstaan met financiŽle voordelen voor de deelnemers. Het is zaak indien je als een zorgorganisatie in 2018 mee wil doen, je spoedig aan te melden. Aangezien de subsidieaanvraag voor april 2018 moet worden ingediend.

De energietransitie staat voor de deur en is deze dichter bij dan u denkt. De onderhandelingen met leveranciers lopen op dit moment. De panelen worden telkens goedkoper en u levert een bijdrage aan de energietransitie en het reduceren van de CO2-productie! Een goede stap voor uw Milieuthermometer of uw EED.

Pilot medicijnresten in afvalwater

Annemarie Kramer van Waterschap Rijn en IJssel neemt ons mee in de pilot die zij doen om medicijnresten uit het water te zuiveren. Het waterschap verwacht dat bij zorginstellingen de concentratie van medicijnresten hoog is en daardoor het zuiveren het meeste oplevert. Ook huishoudens met veel medicijn gebruik zullen het nodige lozen, maar de concentraties zijn lager en deze komen bij elkaar bij de waterzuiveringsinstallatie waarbij de installatie een mega omvang moet hebben. Het probleem zal de komende jaren meer gaan spelen. Ook is er een Europese wetgeving in de maak die eisen gaat stellen.

Netwerkborrel en walkiní Dinner

Na deze geslaagde onderwerpen werd het tijd voor de netwerkborrel en een walkiní Dinner.

Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst en de leden die er niet waren zijn op 11 januari nieuwjaarsbijeenkomst van harte uitgenodigd.

Regio Oost