Terugblik regiobijeenkomst Oost op 16 mei 2018

Gepubliceerd op 31 mei 2018
Terugblik regiobijeenkomst Oost op 16 mei 2018


Om drie uur opende voorzitter Erik Boswinkel de bijeenkomst. Na een oproep voor versterking van het regioteam (aanmeldingen zijn van harte welkom!) en een overzicht van het jaarprogramma en de stand van zaken met betrekking tot het kwaliteitsregister (RTG).

Daarop presenteerde Andrť Eland van CAG zijn SLIM.sensoring transmitters die draadloos temperaturen, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, enzovoort via het LoRa-protocol versturen. Via een webportal zijn de meetgegevens in te zien en bij overschrijdingen van grenswaarden kan een sms-bericht of e-mail worden verstuurd.

Van de jubilarissen heeft Freek van Lenten helaas moeten afzeggen. John van de Mark en Jasper Wiersema werden wel gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap bij de NVTG. Zij ontvingen de bijbehorende speld, oorkonde en bloemetje van de voorzitter.

Na de pauze werd de bijeenkomst voortgezet door Peter Crijns van Ionair dat apparatuur produceert dat lucht ioniseerd in de luchtbehandelingskast. Door het ioniseren reduceert het aantal bacteriŽn, schimmels en virussen. Vluchtige organische stoffen (VOS) en fijnstof worden gehalveerd en geuren geneutraliseerd. Dit systeem wordt inmiddels in diverse gebouwen wereldwijd toegepast.

Rond half zes werd de bijeenkomst afgesloten door de voorzitter en kon er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

DSC_0410
DSC_0398

Nu al interesse in de volgende bijeenkomst van Regio Oost?

De volgende bijeenkomst is op 27 juni as. bij revalidatiecentrum Roessingh te Enschede.
Dit zal een netwerkbijeenkomst zijn om elkaar beter te leren kennen, e.e.a. in het kader van het jaarplan.
Het jaarplan van Regio oost is hier te vinden.