Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Sprekersprogramma NVTG congres 2022 gepubliceerd

Geplaatst op 06-04-2022  -  Categorie: Algemeen

  KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA 


SPREKERSPROGRAMMA NVTG CONGRES OP DONDERDAG 21 APRIL 2022 OVER ENERGIETRANSITIE, HOE VER ZIJN WE ?
Het sprekersprogramma van het NVTG congres 2022 is gepubliceerd. Thema is “Energietransitie, hoe ver zijn we?”
Dagvoorzitter is RTL Nieuws presentatrice Meike de Jong. Negen sprekers praten je bij over de Energietransitie, uitvoering van de CO2 routekaarten en de route naar CO2 neutraal zorgvastgoed. 

SPECIAL GUEST RTL WEER METEOROLOOG REINIER VAN DEN BERG
RTL Weer meteoroloog Reinier van den Berg is onze special guest als laatste spreker op het congres. Als klimaatspecialist  zal hij ons in zijn presentatie vertellen over de invloed van klimaatverandering, duurzaamheid en de noodzaak tot klimaatadaptiviteit. Hij zal in gaan op probleemstellingen en oplossingen, waanzinnige kansen en mogelijkheden om de klok terug te draaien van vijf over twaalf naar vijf voor twaalf en vijf pijlers waarop duurzaam beleid zou kunnen rusten om klimaatverandering aan te pakken.

 

ENERGIETRANSITIE INNOVATIES IN HET 24/7 ENERGY LAB VAN TU DELFT
Eerste keynote speaker op het congres is Professor dr. John Schmitz van Technische Universiteit Delft en Chairman of the Supervisory Board of The Green Village met een inspirerende lezing over het 24/7 Energy lab dat in januari 2022 is gelanceerd door TU Delft. Het 24/7 Energy Lab is een unieke testfaciliteit om de energietransitie in de gebouwde omgeving te versnellen en richt zich op de ontwikkeling van een lokaal, CO2-vrij energiesysteem, waarbij onder meer waterstof als tijdelijk opslagmedium wordt gebruikt. Wanneer we er op een slimme manier voor zorgen dat huishoudens 24 uur per dag van duurzame energie gebruik kunnen maken, zetten we een reuzenstap in het versnellen van de energietransitie.

ISALA KLINIEKEN MEPPEL DUURZAAMSTE ZIEKENHUIS VAN NEDERLAND
Het ontwerp en de bouw van het duurzaamste ziekenhuis van Nederland wordt toegelicht in een duo-presentatie door Sebastiaan Edeman, projectleider nieuwbouw van Isala Klinieken in Meppel en Jan Feijes, consultant technische installaties

bij Deerns. Eind 2021 heeft Isala in Meppel een state of the art-gebouwd nieuw ziekenhuis in gebruik genomen. Het ziekenhuisgebouw is optimaal ontworpen vanuit het perspectief van de patiënt en de professional en voldoet aan de hoogste eisen wat betreft duurzaamheid. Het is het eerste volledig elektrische (en dus gasloze) ziekenhuis van Nederland.

ENERGIETRANSITIE EN DE IMPACT OP ARCHITECTUUR BIJ ZORGVASTGOED
Cepezed architecten geeft hun visie op de energietransitie en de impact op architectuur en gebruikersbeleving bij zorgvastgoed in de cure en care sector.

VIER SPREKERS GESELECTEERD OP BASIS VAN NVTG CALL FOR PAPERS
We zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat ook dit jaar weer inspirerende keynote speakers zijn geselecteerd op basis van hun inzending voor de NVTG call for papers.

  • Stefan van Heumen van Building Physics & Systems bij TNO Delft laat zien hoe ver we zijn met CO2-emissiereductie van het zorgvastgoed. Een analyse van de ingediende portefeuilleroutekaarten voor de verduurzaming van het zorgvastgoed wordt toegelicht. Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) biedt daarvoor ondersteuning door het ontsluiten en uitwisselen van specifieke kennis op dit gebied en heeft de portefeuilleroutekaarten geanalyseerd om te komen tot een eerste sectorrapportage.
  • Architect Trude de Vroomen van INBO architecten duidt de efficiency en voordelen van het ontwikkelen van gestandaardiseerde vastgoedconcepten in de care-sector.
  • Energie adviseur Arjen Leenhouts van Hellemans Consultancy duidt hoe de facilitair manager een balans kan vinden in een betere afstemming tussen energiebehoefte en energieaanbod.
  • Frank Visscher van VB Optimum vertelt over de toekomst van de aansturing van het binnenklimaat via de baanbrekende “Digital Twin techniek” van Priva en zal ook praktijkvoorbeelden laten zien.


DE NVTG IS JOUW PERSOONLIJKE NETWERK VOOR KENNISVERBINDING IN DE ZORGSECTOR
De Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg (NVTG) is het kennisnetwerk voor het management van technologie en vastgoed in de zorgsector. Als beroepsvereniging ondersteunen wij professionals bij hun werkzaamheden in het strategisch en tactisch management bij een zorginstelling. Dat doen we door het organiseren van activiteiten op het gebied van onze vier kernwaarden : kennisverbinding, persoonlijk netwerken met collega’s en vakgenoten, collectieve belangenbehartiging en het stimuleren van innovatie. Door kennisverbinding brengen onze Instellingsleden en Bedrijfsleden samen de zorgsector vooruit. Schrijf je in voor  het NVTG congres en borg dat je kennis hebt van trends en ontwikkelingen, ontwikkel jezelf aantoonbaar en vergroot jouw persoonlijke netwerk.

 

  KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA  


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst