Lancering DACH Healthcare online kennisbank voor NVTG-leden

Gepubliceerd op 11 oktober 2017
Lancering DACH Healthcare online kennisbank voor NVTG-leden

Enige tijd geleden waren we in Den Haag voor ons nationaal congres dat gecombineerd was met het wereldcongres van de IFHE, The International Federation of Hospital Engineering. Het was een congres om op terug te kijken, met lovende woorden van bezoekers van over de hele wereld. Maar we hebben daarna niet stil gezeten en de komende tijd willen we u dan ook graag verslag doen van hoe het op dit moment gaat, wat de hoogtepunten waren van het afgelopen jaar en wat de voortgang is van de diverse activiteiten van de IFHE, zowel binnen Europa als wereldwijd. Een van de activiteiten die we graag onder de aandacht brengen is de lancering van een (Duitstalige) online kennisbank. Binnen de IFHE Europe is er al jaren een nauwe samenwerking met onze Duitstalige IFHE-leden. Onder de verzamelnaam DACH (Duitsland (D), Oostenrijk (A), Zwitserland (C) en Nederland (H)) zijn diverse werkgroepen in het leven geroepen. Een daarvan is belast met het opzetten van een kennisbank met een enorme database aan informatie waar wij als NVTG-leden gebruik van kunnen maken. Deze kennisbank met online technologiekennis in gezondheidzorg, met als titel “Wissensdatenbank Technik im Gesundheitswesen”, is te bereiken via de volgende link: www.wtig.org.

IFHE

De website geeft een goed overzicht van alle rubrieken die beschikbaar zijn en kent een breed scala aan onderwerpen zoals: planning, brandprotectie, elektrosystemen, energie, verordeningen, afval, verwarming, ventilatie, airconditioning, sanitair, koeling, gassen, hygiëne, verlichting, medische technologie, veiligheid, milieu en zo meer.

Via de website www.nvtg.nl kunt u ook doorklikken naar de kennisbank

Inloggen

Van elk artikel krijgt u in eerste instantie een preview te zien, om het volledige artikel te kunnen lezen dient u in te loggen. Om in te loggen dient u zich eerst eenmalig te registreren. Uw lidmaatschap binnen de NVTG is een voorwaarde om toegang te krijgen tot de kennisbank. Er is al een account voor u aangemaakt om de procedure te vereenvoudigen. We hebben hiervoor het emailadres gebruikt dat u als contactadres heeft opgegeven bij de NVTG. Na het invullen en verzenden van uw emailadres ontvangt u een bericht met de mededeling: reset het wachtwoord vandaag. U kunt hier uw wachtwoord invullen en zo toegang krijgen tot het register van de kennisbank.

U kunt uw inschrijving ook op een later tijdstip voltooien. Klik dan weer op www.wtig.org, en vervolgens rechts bovenaan de pagina op ‘login’. Daar klikt u op de link 'Wachtwoord vergeten' onder het formulier en voer hier uw e-mailadres in. Daarna ontvangt u een nieuwe e-mail met instructies voor het vernieuwen van uw wachtwoord. Eenmaal ingelogd krijgt u onbeperkt toegang tot alle documenten. Voor de volledigheid: de gebruikersnaam is uw e-mailadres.

Het is ook mogelijk om zelf artikelen in te sturen. De artikelen zijn nu allemaal in het Duits maar ze mogen ook in het Nederlands worden ingestuurd. Deze artikelen worden dan ook in de database geplaatst.

- Douwe Kiestra

DACH