NVTG Regio West - Regiobijeenkomst

Datum: 7 September 2017 | 14:00 - 18:00
Locatie: Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam
Regio: Regio West

Krijg je de gelegenheid om in deze omgeving de eerste NVTG regiobijeenkomst van 2017 volgens de nieuwe indeling te kunnen organiseren, dan maak je je ambitie als vereniging meer dan waar en daar zijn we trots op.
Graag nodigen wij u uit om de eerste regiobijeenkomst bij te wonen op donderdag 7 september 2017 bij het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam. Heeft u zich nog niet aangemeld, doe het dan snel. Organisatorisch (catering, ontvangst, beschikbare accommodatie) is het belangrijk om een indruk te hebben hoeveel personen wij kunnen verwachten. Zorg dat je er bij bent, kom eventueel met een geÔnteresseerde collega en laat zien waar het NVTG voor staat.

Het Antoni van Leeuwenhoek werkt elke dag aan de beste zorg voor mensen met kanker. Multidisciplinaire teams van chirurgen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen zoeken continu naar de beste behandelplannen voor elke individuele patiŽnt. Vanuit de voortdurende ambitie kanker te ontrafelen en de behandeling ervan te verbeteren, combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiŽnten met hoogstaand en grensverleggend onderzoek. Hierdoor zijn de nieuwste inzichten en technieken direct beschikbaar voor patiŽnten.

Programma

14.00 - 14.15 Ontvangst met koffie/thee
14.15 - 14.30 Bestuursmededelingen
14.30 - 14.40 Inleiding: ďBouwontwikkelingen NKi/AvLĒ Robert Clement, bouwdirecteur
14.40 - 15.15 Frans Opdam over de laatste ontwikkelingen medicatie
15.15 - 16.00 Anke van Mourik over de Gamma Knife of bestraling in het algemeen
16.00 - 16.30 Henri van Luenen over met name de proefdieren
16.30 - 17.15 Prof. dr. T. (Theo) Ruers vertelt over de OK van de toekomst
17-15 - 18.00 Netwerken met een hapje en een drankje

Prof. dr. T. (Theo) Ruers vertelt over de OK van de toekomst.
Profielschets:
Sinds 2007 is chirurg prof. dr. Theo Ruers verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) als hoofd van de divisie Heelkundige Oncologische Disciplines (HOD). Zijn klinische expertise ligt met name op het gebied van de leverchirurgie en colorectale chirurgie. Op dit gebied worden meerdere nationale en internationale studies door hem aangestuurd. Tevens richt het onderzoek zich op de ontwikkeling en introductie van nieuwe beeld gestuurde behandelingsmethoden. Hiermee kan de kwaliteit van de chirurgische ingreep aanzienlijk worden verbeterd, terwijl de risico's worden verminderd.

Presentatie:
Tijdens onze regio bijeenkomst zal chirurg prof. dr. Theo Ruers spreken over de OK van de toekomst en lichtte hij een nieuwe operatietechniek toe. Deze is ontstaan uit drie ontwikkelingen:

  • De eerste is een zogenaamde 'TomTom voor de OK' die de chirurg naar de precieze locatie van de tumor navigeert.
  • De tweede ontwikkeling is dat de chirurg 'hulp' krijgt met een optische pen om de tumor te identificeren, dat is namelijk niet altijd mogelijk met het blote oog.
  • Met de derde ontwikkeling kan met een speciale camera gecontroleerd worden of er in de snijranden van de tumor nog tumorcellen bevinden.

Zorg dat je erbij bent!
Ben je instellingslid en is je collega ook geÔnteresseerd, neem hem/haar gerust mee en laat zien waar de NVTG voor staat.

Inschrijfformulier