Regiobijeenkomst - bouwen in het hart van het ziekenhuis

Datum: 8 Maart 2018 | 16:30 - 20:00
Locatie: UMCG Groningen
Regio: Regio Noord
Regiobijeenkomst - bouwen in het hart van het ziekenhuis

Noteer deze datum alvast in je agenda, want op 8 maart 2018 vindt er een regiobijeenkomst plaats met het onderwerp: bouwen in het hart van het ziekenhuis. Wat erg mooi past in het jaarthema kwaliteit en veiligheid.

Een kijkje en een verhaal over de bouwplaats in het hart van het ziekenhuis In het UMCG wordt er druk verbouwd. Nieuwe poliklinieken, Spoedeisende Hulp, Operatiekamers, Intensive Care, renovatie van verpleegafdelingenÖ De patiŽntenzorg gaat ondertussen gewoon door. Om alle bouwwerkzaamheden te kunnen realiseren, moeten we de veiligheid voor onze patiŽnten, medewerkers en bouwers waarborgen. Hoe doen we dit en hoe wordt er rekening gehouden met deze groepen?

Een paar jaar geleden stonden er nog bomen in de Berkentuin, een binnenplaats in het hart van het ziekenhuis, maar het afgelopen jaar waren er vooral veel grote machines en bouwvakkers te vinden. Het is een grote uitdaging om te bouwen in het hart van het ziekenhuis met de weinige ruimte die beschikbaar is. In een jaar tijd zijn er tonnen materiaal afgevoerd, liters water afgepompt en vele kubieke meters grond weggegraven en afgevoerd. Alle materialen, zowel de grond en het water als de machines moeten door de kelder vervoerd worden. Daarnaast zijn er veel medewerkers en patiŽnten in het gebied rondom de Berkentuin te vinden, die overlast kunnen ervaren. Dit vraagt behoorlijk wat creativiteit. PatiŽntenstromen moeten worden omgeleid, logistieke processen anders ingericht en er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt met de ambulances die ook via de kelder af en aan rijden. Daarnaast worden er afspraken gemaakt over wanneer en hoelang de overlast zal duren. Dat betekent dat er regelmatig buiten de reguliere werktijden gebouwd wordt en dat de werkzaamheden soms zelfs tijdelijk worden stilgelegd.

Bouwen in een omgeving waar de patiŽntenzorg doorgaat, is een grote uitdaging. Wilt u meer weten?
We bieden u de gelegenheid om op 8 maart vanaf 16.30 een kijkje in de praktijk te komen nemen.

Programma

Ontvangst met de verschillende rollen en alle ins en outs van het programma Hotfloor door:
 - Sibrich Bouwman (Programmamanager Hotfloor)
 - Peter van Dijken (Projectleider Hotfloor)
 - Henk Kuipers (Directievoering en toezicht adviesburo van der Plas)

Rondleiding bouwplaats
 - Wil Heikamp (Coordinatie bouw)
 - Lena Buseman (Trainee Hotfloor)

BBB
 - Broodje
 - Borrel
 - Bezoek aan de mock-up van de generieke ok

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ in Groningen. Door de hoofdingang naar binnen, dan linksaf. Daarna voorbij apotheek Ďde Sprongí rechtsaf. Het is de eerste (glazen) deur aan uw rechter hand. U kunt uw auto kwijt in de parkeergarage onder de hoofdingang.

Inschrijfformulier

BouwVakkers_UMCG_180214