Als NVTG-lid draag je bij aan betere zorg en maak je direct gebruik van:

  • Toegang tot een groot netwerk van technische professionals in de zorg
  • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden 
  • Zakelijke kansen
Word nu ook lid!

NVTG Regio West bijeenkomst

Datum: 9 November 2017 | 16:00
Locatie: Botanische Tuin Zuidas

9 november a.s. organiseert de Regio West een regiobijeenkomst.

Locatie:

Botanische Tuin Zuidas
Van der Boechorststraat 8
1081 BT Amsterdam
www.botanischetuinzuidas.nl


Veiligheid en betrouwbaarheid

Met techniek is heel veel mogelijk. Maar hoe kan de zorgsector de noodzakelijke ICT-oplossingen op een veilige en betrouwbare manier inzetten? Hoe past privacy vanuit consumentenperspectief bij de wens naar transparantie, samenwerking en efficiŽntie?

Zorginstellingen vragen zich af hoe ze met hun ICT kunnen aansluiten op de veranderende omgeving en op de snel voortschrijdende techniek. En hoe ze de samenwerking in de zorgketen op een veilige manier kunnen regelen. PatiŽntgegevens op straat is de nachtmerrie van zorgbestuurders. De praktijk wijst uit dat hackers steeds vaker toegang proberen te krijgen tot beveiligde informatie zoals patiŽntendossiers. De toenemende gegevensuitwisseling maakt zorginstellingen hiermee tot interessante doelwitten. Daarbij komt de voortdurend veranderende wet- en regelgeving bij informatiebeveiliging. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de Europese Databeschermingsrichtlijn, die in Nederland is vertaald naar de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Bij informatiebeveiliging in de zorg zijn NEN en ISO-normen maatgevend. Hierin staan de eisen voor veilige opslag, beheer en uitwisseling van persoonsgegevens.

Veranderende financiering en schaalbaarheid snel kunnen groeien, nieuwe ontwikkelingen implementeren, en veilig en gemakkelijk aansluiten op de innovaties van anderen zijn essentieel om steeds betere zorg te kunnen leveren. Het creŽren van de juiste randvoorwaarden is daarbij de grootste uitdaging. Voor maximale flexibiliteit moeten zorginstellingen zich snel kunnen aanpassen aan de behoefte van de cliŽnten. Het flexibel op- en afschalen van mensen en ICT-middelen is hiervoor een vereiste. Aangepaste financieringsvormen waarbij zorginstellingen kunnen afrekenen per maand, en in sommige gevallen zelfs per medewerker of werkplek, worden steeds gangbaarder. Maar ook (delen van) de ICT omgeving volledig outsourcen is een mogelijkheid die zorginstellingen steeds vaker overwegen.

Presentatie

Tijdens onze regio bijeenkomst zal de heer Vinood Mangroela, van KPN bovenstaande onderwerpen behandelen.

Binnen KPN is Vinood, als Sector Directeur Healthcare Sales verantwoordelijk voor de bediening van de zorgmarkt. Hij richt zich op het vertalen van patiŽnt participatie, naar kansen voor zorginstellingen, en hoe hier een bijdrage in kan worden geleverd.


Zorg dat je erbij bent en meld je meteen aan!

Inschrijfformulier