NVTG Najaarscollege

Nederland wil van het gas af in 2030! Wij geven gas op het proces, maar wie gaat dat betalen?
Deze energietransitie raakt het werk van veel NVTG leden, maar hoe komen wij in de positie om dit technisch daadwerkelijk uit te voeren? Schrijf je in voor het NVTG Najaarscollege op donderdagmiddag 4 oktober.

In de nabije toekomst staan een aantal belangrijke duurzame uitdagingen op de nationale agenda waar NVTG leden in hun dagelijks werk op moeten anticiperen, waaronder het voornemen dat in 2030 alle gebouwen in Nederland van het Gronings gas af gaan. Daarnaast zullen we een energietransitie moeten ondergaan als we in 2050 willen voldoen aan het terugdringen van CO2. Kortom, maatregelen waar veel voorbereidingen aan vooraf gaan en waar ook nog veel onduidelijkheden zijn.

We bieden tijdens het NVTG Najaarscollege naast interessante sprekers ook een paneldiscussie met diverse stakeholders en proberen zo tijdens het NVTG Najaarscollege grip te krijgen op de aanpak van deze complexe vraagstukken en in welk tempo we deze transitie moeten ondergaan. De congrescommissie legt momenteel de laatste hand aan het programma.

Inschrijven via de website is niet meer mogelijk. Wil je toch graag bij de bijeenkomst zijn? Neem dan even contact op met de NVTG Backoffice via backoffice@nvtg.nl.

Programma

12.00 uur Inloop
13.00 uur
Start programma, welkomstwoord Piet Visser
13.10 uur Introductie sprekersprogramma
13.15 uur Energietransitie bezien vanuit de cloud, door Vladimir Prodanovic, CDCAP, CDCDP, CDCEP, CDCMP,
Senior Program Manager bij Microsoft
14.25 uur Duurzame LED-verlichting in relatie tot gebouwoptimalisatie, door Niels Leijten LR ELE, Mede-eigenaar van Ammanu.
15.00 uur Pauze
15.30 uur Fossielvrije infrastructuur in 2030:
Toekomstvisie in de praktijk toegepast bij enkele cases
, door David Wesdorp, Building Physics and Energy Manager bij Deerns
16.05 uur In de overdrive om van aardgas los te komen?, door Gerard Jansen, Adviseur integrale concepten Health Care bij RoyalHaskoningDHV
16.40 uur Paneldiscussie met alle sprekers
17.20 uur Afsluiting
17.30 uur Netwerkborrel en aansluitend warm buffet
19.30 uur Einde
rawfilm-616049-unsplash