Als NVTG-lid draag je bij aan betere zorg en maak je direct gebruik van:

  • Toegang tot een groot netwerk van technische professionals in de zorg
  • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden 
  • Zakelijke kansen
Word nu ook lid!

Bouwaward

In april 2016 wordt voor de zesde keer een NVTG BouwAward uitgereikt. Dit gebeurt tijdens het Wereldcongres van de International Federation of Health Care Engineering (IFHE) dat de NVTG organiseert in het World Forum te Den Haag. Vanwege het internationale karakter van het congres zal een nationale en internationale prijs worden uitgereikt. Het thema voor de NVTG BouwAward 2016 is ďEen healing environment voor alle gebruikersĒ. Behalve op patiŽnten en cliŽnten, wordt ook gedoeld op medewerkers en bezoekers. Bij de beoordeling van de internationale projecten houdt de jury rekening met lokale omstandigheden. Alle sectoren in de zorg kunnen zich inschrijven. Bijvoorbeeld ook privťklinieken en zorghotels. Voor informatie klik hier!


beeld bouwaward

De NVTG BouwAward is een prestigieuze bouwprijs. Het bijzondere van deze bouwprijs is dat de genomineerde huisvestingsprojecten vanuit een integrale benadering worden beoordeeld. Centraal staat altijd dat de huisvesting moet bijdragen aan het welzijn van de bewoners, bezoekers en medewerkers. Innovatie op het gebied van projectrealisering is bij elke editie van deze prijs eveneens een belangrijk aspect, zoals ook duurzaamheid in de meest brede betekenis en de mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. De NVTG BouwAward is in het leven geroepen om te steven naar nog betere zorghuisvesting.

De volgende NVTG BouwAward wordt uitgereikt in 2016. Dit gebeurt tijdens het IFHE-wereldcongres dat de vereniging in het World Forum organiseert. Deelname aan deze NVTG BouwAward staat op voor alle sectoren in de zorg. Ook worden de buitenlandse collega-organisaties van de NVTG uitgenodigd hun leden te inspireren aan de bouwprijs deel te nemen. De jury van de NVTG BouwAward 2016 kent een internationale samenstelling.

De NVTG BouwAward is in 1997 in het leven geroepen. In dat jaar vierde de NVTG haar 50-jarig jubileum. De integrale benadering heeft de NVTG BouwAward van begin af aan onderscheiden van andere bouwprijzen. Dat geldt ook voor de thema's. Toen in 1997 de eerste NVTG BouwAward werd uitgereikt aan het UMC Groningen kreeg het aspect duurzaamheid al veel aandacht. Een actueel aandachtspunt voor zorghuisvesting is de menselijke maat; een aspect dat tijdens de NVTG BouwAward in 2010 al centraal stond.


Winnaars NVTG BouwAward